Sand til akvariet.
18.01.10

I dag kom sanden som vi skal ha på bunnen i akvariet. Dette er sand som er hentet fra sandhaugene på Havrøya.
Da jeg startet planleggingen av akvariet grublet jeg litt på hvordan jeg skulle få fatt i hvit, grov sand. For jeg ønsket å blande sand med skjellsand. Løsningen ble sanden på Havrøya. Der låg sanden, ferdig soldet i store hauger etter at gruvedriften der ble nedlagt. Men hvordan skulle jeg frakte den derfra? Ett par tusen kubikk sand var tungt å frakte med bøtter og spann, ned i båt og så i bil og så i akvariet. Men så leste jeg i Firdaposten at Stadt Sjøtransport hadde kjøpt deler av øya og skulle rydde området. Jeg ringte Ole Petter Dahl i Stadt Sjøtransport og spurte om de kunne ta unna to kubikk med sand til meg. Ikke noe problem. Det skulle de ordne. Ikke nok med det. De ville gjerne også bidra med å få sanden fraktet til Florø. Så flott!


Tusen takk til Stadt Sjøtransport for det! Sanden ble plassert på Botnastranda. De hadde da hørt med Per Bortheim Transport om de kunne hente sanden der og levere den til akvariet. Så i dag fikk jeg to store Big Bag med sand! Tusen takk til Per Bortheim Transport for sponsing av frakt. Og ikke bare det; de skulle også se om de kunne ordnre med frak av selve akvariet fra Norwegian Marine i Eikefjorden når den tid kommer. Veldig Bra!

Nå holder jeg på med nabovarsel og har snakket med mange hyggelige naboer i dag. Bare positive tilbakemeldinger.
 
En stor takk også til INC Engeneering for at dere har bidratt til prosjektet med søknaden som ansvarlig søker! Dette hadde jeg ikke kommet i mål med uten deres hjelp! Veldig bra!