Får hjelp av dykker og VIS VVS Miljø til å legge trasé til sjøinntaket
03.03.11

Da har vi vært så heldige å få hjelp av Frode Ellingsund til å legge ut sjøinntaket til akvariet. I dag var han ute i Florøvika for å legge en plan for hvordan røret ut på 40 - 50m dyp skal legges ut. Dette gjør han på fritiden og gir dermed et stort bidrag til Byakvariet. Takk for det Frode!
Det ligger endel lodd på bunnen (Slakteriet og gjestehamna) som vi må passe på å ligge på riktig side av, samt et kommunalt rør.Frode har fått hjelp til dykket av en annen av akvariets gode hjelpere; Trond Fjellstad. Han skal hjelpe oss med å stille med båt under selve legginga av røret. Tusen takk for det!Her kommer enda en bidragsyter: Ole Hennøy som jobber i VIS VVS Miljø. Det er endel av INC- gruppen. De skal sponse oss langt på veg med arbeidet med å legge ut slangen og lodd samt arbeid med filtersystemet.
Ahlsell Florø som er rørleggergrosist skal sponse oss litt på loddene. Takk til Stig Reiakvam for velvilje!
Men ikke minst: Nærøy Marin med Karl Petter Myklebust i spissen sponser selve inntaksrøret! 300m, 75mm PE rør. Og ikke bare det; vi kunne også få ventiler og annet til en god pris. Tusen takk Karl Petter!!
OG en takk til Florø Gjestebrygg for at vi kan få bruke brygga nå frem til legging av røret. Flott Malvin!

Bunnforholdene på Florøvika er gode. Ellingsund tok med en vannprøve tilbake fra dykket på 20m. Jeg har testet prøven på Nitrat og Fosfat som er de to viktigste stoffene for akvariet. Høge tall der ville gi meg større utfordringer med algeoppblomstring i akvariet. Det er god utskifting av vannet i vika og bunnen består av sand/ stein, ikke mudder. Resultetet var veldig bra, helt normale for vinterforhold i sjøen