Fremdrift med Florafauna Visningssenter.
04.05.2011

Nå går det fremover med Florafauna Visningssenter. Denne uka har Glassmester Solberg og Hellebust limt på plass vinduet. Tusen takk for at dere vil sponse oss godt på veg med glasset!

 

Vinduet er 100 x 50cm og står slik at en kan se inn på fisken fra innsiden av utstillingsrommet. Men publlikum skal først og fremst stå rundt akvariet og se ned på fisk og dyr. Vannet er 1m dypt.

Og så er VIS VVS godt i gang med arbeidet med rørene inne i karet.

Det er hektisk aktivitet i byggebransjen nå om dagen så det drar litt ut med overbygget.

Vi er godt i gang med aktivitetene som vi skal ha her nå i sommer:

Snekre båt. Her er to karer godt i gang med hammer og spiker.Materialer, hammer og skrujern ligger i denne snekrekassen. Igjen en stor takk til dugnadsgjengen. Denne er det Magne som har laget til oss. Denne blir fylt opp med allsags planker og publikum kan la kreativiteten få blomstre.Ikke sikkert alle båtene blir like fine som denne Magne har laget:En annen aktivitet vi skal ha er å lage naturbilde. Da tar en ting og tang fra naturen, litt kreativitet og limer dette sammen til et fint bilde. Tusen takk til 4H for at vi kan få bruke ideen deres. Alle som har vært på Kystdagen til 4H på Kystmuseet har sikkert laget seg et naturbilde. Dette er veldig artig og lærerikt. På Florafauna Visningssenter skal vi ha pels av hjort og rev, fjær av svane og tiur, skjell, blader, kongler, strå og mye annet.
 


Vi holder på å lage til kasser og skilt. Håper publikum kan hjelpe meg å samle inn ting utover sommeren som vi kan bruke til å lage naturbilder av. 

En tredje aktivitet vi skal ha er å lage "Min Fantasifugl" ved hjelp av enkle prepareringsteknikker og fjær fra fugler som tiur, gås og svane.   Les mer herHer kan også voksne få utfolde seg litt. Jeg ser for meg at det vil oppstå et stort mangfold av nye fuglearter i Florø i sommer. Kroppen lages av treull, bomull og leire.

Så har vi laget til sokkel til de 7 store blomsterkarene som skal bli første del av Hageparken ved akvariet.
Også her en takk til dugnadsgjengen:-)
En takk også til Thor Ingolf Lysstad for pengegave!

Og så jobber vi med skiltene. A til Å har laget et fint forslag til skiltene. Og så har jeg spurt Truls Kleiven om han vil ta et bilde til meg. Så nå har han vært ute flere kvelder for å prøve å fange det motivet jeg er på leting etter. Tusen takk for det. Gleder meg til å se bildene.