Masse nytt på Florafauna i oktober og november: Skolebesøk på akvariet, Utstilling i Førde av Biologisk Mangfold i havet i forbindelse med Fjorddeponi i Vevring, Oter/ Rev/ Rådyr som er ferdig utstoppet, Naturbilder og andre aktiviteter som barn har laget.  
18.11.11Her er 7 klasse ved Florø Barneskule på besøk for å lære om dyr og alger i akvariet.Etter å ha studert hvordan fisk og dyr beveger seg, hvordan de spiser og ellers opptrer seg i mellom så var det tid for å svare på oppgaver.Elevene fikk prøve å gi fisken mat. Vi får forpellets fra EWOS og hver elev fikk kaste uti litt mat. Målet var at de mest forsiktige fiskene som rognkjeks og knurr skulle få mat uten at de mest glupske fiskene som sei og torsk skulle ta all maten. Her jubler vi fordi makrellen tok foret for første gang!!Solsjerne som går på glasset. Solstjerner spiser andre sjøstjerner til vanlig men i akvariet forer vi den med reker og pellets. Vi har to arter solstjerner og tre arter sjøstjerner.
Fisken nærmest i bildet er en blåstål. Siden vi ikke har lys helt fremme med vinduet siden det er under brygga, så kommer ikke fargene frem. Men når han svømmer lenger inne i akvariet ser vi de flotte blå og orange fargene. Vi har tre store hanner og tre hunner (rødnebb) og så har vi tre hunner som holder på å skifte kjønn til hanner.En får best inntrykk av fisken når en sitter inne i vinduskarmen. Her to av torskene. De har fått friheten tilbake for noen uker siden fordi de har vokst seg for store for akvariet. Torsken er litt av en rovfisk så han må vi skifte ute noen ganger i året.De som besøker Florafauna kan få være med på ulike aktiviteter. Her har Emma og Mats vært flinke. Emma har laget et flott naturbilde og Mats har snekret seg en båt, med livbøye og det hele.Legg merke til konglene med øyne :-)Hun var ikke gammel den jenta som lagde denne.Fantasifugler er veldig populært å lage. Her bruker en treull, bomull og leire samt fjær fra tiur og røy. Det står nok mange slike på peishyllene rundt om i Sunnfjord.Far og sønn koste seg med denne.En liten gutt og bestefar lagde selgbåt.Oter som blir forstyrret mens han ligger og koser seg med et kamskjell.Arbeidet med oteren.Framlabb blir modellert.Rådyr.Rådyr.Rev.I november ble jeg innvitert av Norges Naturvernforbund til å delta på en stand i Førde der temaet var Fjorddeponi i Førdefjorden. Mer info her fra Norges Naturvernforbund. Jeg hadde med 4 kasser som dette med litt sjeldne fiskeslag og to kasser med alt mulig fra sjøen. På bildet over ligger en skolest som er en av de artene som er trua dersom Førdefjorden blir nedslammet. Dypvannskrabbe, Beryx, piggvar, taskekrabbe og en dypvannsbrosme.Vår kjære og kjente Oddvar Thorsheim kom på standen og signerte bærenett, dekorert med et motiv fra ett av hans kunstverk.Jeg er ikke så rent lite stolt over å være "pitte litt" i slekt med Thorsheim.