Nytt fra januar. (Huggorm, skolebesøk, Skoleturne, naturbilder, oter og hønsehauk, legobord og hummeren i akvariet)
01.02.12

Huggormen har fått et nytt "liv". Denne har jeg laget til en privatperson. Ikke så ofte jeg får inn ormer til utstopping. Fryktelig interessant å jobbe med orm. Må være litt forsiktig så jeg ikke stikker meg på tennene. Denne hadde endel skade på kroppen og hodet. Men syns han blei fin. Nå skal han tørke i ca 14 dager før han før siste finich med sparkling, sminking og lakk. Så er han klar til utlevering til han som var så heldig å finne en hoggorm.
 
sam_0963

Jeg skulle gjerne hatt en slik til en utstilling jeg planlegger. Så om du finner en slik (eller flaggermus) i sommer så hadde det vært fint om du ringer meg.

 Oter.

sam_0951

Når fugler er montert så må fjær og detaljer på kroppen festes med nåler/ papp slik at fjærene holder seg på plass under tørking. Etter ca 14 dager er fuglen klar til siste finich.

Spurvehauk og rødvingetrost.

sam_0948

Fikk inn disse fire fine dyrne til utstopping. Gråtrost, ekorn og spurvehauk. Hauken må vi søke Direktoratet for Naturforvaltning for å få tillatelse til å lage. Når tillatelse er gitt må jeg sende inn kroppen til obduksjon. Ekorn og gråtrost er jaktbare arter og de kan vi fritt beholde til utstopping
Det er mange som spør meg hvordan jeg orker å flå dyrene. Og mange synes det er ekkelt med døde dyr. Kan jo skjønne det, for såvidt. Men dyrene jeg jobber med er alltid ferske. Altså at de ikke har lagt ute å rotnet. Så har de lagt i frys i lang tid. Jeg bruker alltid hansker når jeg jobber. Mange tror at det er veldig blodig og ekkelt å flå dyrene. Men det er det ikke. Som regel tar jeg bare av skinnet og da er det minimalt med blod. Det blir jo også en vane å jobbe med døde dyr.  

sam_0939

Inne på aktivitetsrommet her på Florafauna har vi laget til et legobord. Har valgt å bruke Lego og ikke Duplo. Har fjernet de små delene og bruker kun plater og biter som er såpass store at barn ikke kan svelge dem. Har også satt opp skilt om at barn skal ha følge av voksne.

Her er Isa Elin og Ade Sofie i gang å bygge båt og dyrehage. Mamma Leni lekte mye med lego da hun var liten og synes dette var en fin aktivitet. 

sam_0945

Synes vi har fått det fint her inne. De som vil se akvariet kan enten sette seg i sofaen eller legge seg ned på gulvet på ei tykk matte forran akvarievinduet og følge med på livet der inne. Eller en kan gå opp trappa og ut til fisken for å hilse på rognkjeksen og de andre. Mange av fiskene er tam og kommer helt bort til deg. Men vær obs; ikke ta handa nedi akvariet. Berggylta ligger på lur og har garantert sett fingeren din. Og det lenge før du ser den under tarebladene.

sam_0930sam_0973

sam_0977

Hummeren er et nattdyr og er ikke fremme på sanden så lenge det er lyst. Selv om jeg forer så går den bare fort ut å henter foret og springer så under steinen sin igjen. Men om natta er han framme. Han og den største berggylta deler det samme området. Og det ser ut til å gå greit. Er liksom en terrorbalanse mellom to sterke individ:-). Artigt å følge med på.

sam_0958

Var så heldig å få inn masse kamskjell. Disse blir rengjort og de besøkende kan  bruke de til å lage naturbilder. Har ca 30 ulike materialer (mose, kongler, blader, pels, fjær mm) som en kan bruke til å lage naturbilder. 

sam_0941

Biologisk Mangfoldutstillingen er på skoleturne. Det er Bygstad Skule i Gaular kommune som har den på besøk nå. I løpet av de neste ukene får alle skoler i kommunen tilbud om besøk. Tilbudet er gratis for skolene. Det er Lokal Agenda 21 og Den Naturlige Skolesekken som finansierer turneen. Bring Logistikk dekker utgifter til transport og Norges Naturvernforbund bidrar til koordinering og administrasjon.
Her er bilder av noen av brikkene.

Hjort.  
 
img_2223_f

Lyr og Skate.

img_2228l