Litt om livet i akvariet.
15.04.12 

Nå er det  vår i akvariet. Taren og de andre grønne, brune og røde algene vokser som bare det. Fisken er yr og tre arter holder på å gyte nå. Den største berggyltehannen har revir under taren og kurtiserer alle hunnene etter tur. Når han får ei hoe på rett plass så legger ho seg på sida og rister, med hannen oppå. Her er hannen nede i taren og hunnen til høgre. Under ligger hummeren i grotta.Rognkallen og rognkjeksa har også funnet tonen. De forsvarer et lite stein/ sukkertare parti. Ligger på steinene og jager de som kommer for nært. Det ligger tre steiner i en trekant og jeg har sett at de blåser ned mellom steinene flere ganger. Men kan ikke se om det ligger rogn der.


Lomrene har holdt det gående i ca to mnd nå. Har 9 stykker der 3 av de er hunner.  De tre hunnene har to hanner oppå seg det meste av degen. Når hun svømmer så kommer de etter og legger seg oppå igjen. Både hunn og hann slår hodene raskt opp og ned og vibrerer/ rister på finnene. Flotte flyndrer som er mye aktive på dagtid og med nydelige farger. 
Blåstålen er flott. fargene på bildet er veldig matt. Men når sollyset lyser ned i akvariet om formiddag og ettermiddag er fargene helt ubeskrivelige, spesielt blåstålen. I taket har vi opal drivhusplater for å beskytte fisken mot det skarpeste lyset midt på dagen. Men på sidene er det klare plater for å få nytte morgen- og kveldslyset.  Ei piggsjøstjerne som har mista 4 armer. Det spørs om det er en av solstjernene som har angrepet den. Armene vokser nå utigjen og den ser ut til å klare seg bra.  Sandflyndre. Denne er feit og fin. Spiser pellets i raser fart. Piggulke eller dvergulke. Sliter litt med å skille de to artene. Denne er 12 - 14 cm lang. har  fire stykker. Alle med ulik farge i grønt, brunt og rødlig. Har også tre digre vanlige ulker.       

Alle disse fiskene har vi hatt siden i sommer. Det er veldig artig å følge med på det som skjer.  

Det å fore fisken med pellets er en populær aktivitet for publikum. Fisken kommer helt opp til vannflata, også flyndrene (lomre)