Litt forskjellig nytt:
Kritt-tavle, utstopping av ekorn, is og vafler/ kaffi, naturbilde, sjømus, 
15.04.12

Da har vi laga til ei lita kritt-tavle som ungene kan tegne, fagelegge og skrive på. Tavla står ved siden av akvariet så en kan se på fisk og tegne.


Utstopping av et ekorn. Naturligvis er det viktig at kroppen og bevegelsen hos et dyr er viktig å få så riktig som mulig. Men det å få til detaljene på hodet er det som gir dyret "liv".Litt pjusken enda, siden ekornet må være våt så lenge jeg jobber med skinnet. Her er øynene satt inn og nålet fast. Inne i hodet er det kun leire. Kraniet og alt av muskler er fjernet. Det er leire inne i ørene også.

Syns han ble ganske fin.Denne fikk jeg av Svein Erik Seljeseth. Han hadde fått den på ruse på ca 250m dyp vest av Florø. En sjømus, en irreguler kråkebolle. Denne er et av mange objekt som jeg skal bruke dersom vi får midler til å lage en Biologisk Mangfoldutstilling igjen.Omtrent slik vil den bli brukt, sammen med sugekopper og munndel fra akkar, en havnyøye (blodsugende fisk) og mye annet. Vi har nå søkt om midler for å fortsette skoleturneen med utstillinga. Til nå så har alle skoler i 4 kommuner i Sogn og Fjordand fått den på besøk. Vi håper å kunne nå ut til alle skolene.Et nytt kunstverk lagd av naturbilder lagd av ei jente på 7 år og mammaen.
Har fått denne fuglen inn til utstopping. Noen som vet hva som er galt med den ene foten? jeg har ikke sett dette før.På Florafauna- Byakvariet har vi servering av vafler og kaffi/ saft. Vi får brus og muffins om ikke så lenge. Og i går kom isboksen fra Henning Olsen Is. Så nå er vi klar til sommeren.