Aktiviteter på Florafauna- Byakvariet. De fleste aktivitetene er inkludert i inngangsbilletten. All oppdatering skjer på vår Facebook- side. 

      


Et 20 000L akvarium med fisk fra Florø. Her er også hummer, hai, sjøstjerner mm. Akvariet er 5m i diameter. En kan både se inn i akvariet gjenom et vindu eller gå ut i vinterhagen for å møte og klappe fiskene.

      

På Florafauna- Byakvariet får du låv til å mate fisken. Vi får fiskefór fra EWOS. De aller fleste innbyggerne i akvariet liker pellets. Og da blir det liv og røre nedi karet. Les mer

       

Jeg jobber med utstopping av dyr. Dere som ønsker det kan komme inn på verkstedet å se på dyr som er under arbeid.

      

Dyr som er ferdig stoppet ut og som venter på å bli hentet vil stå utstilt. 

    

Vandreutstilling om Biologisk mangfold. Her kan en ta på alle objektene eller de ligger inne i glassbeholdere. Her er haitenner, flaggermus, røyskatt, hjortehjerne, fugleegg, insekter og mye mye mer. Les mer... Når en er ute på tur på skoler og museer i Norge har vi laget en enklere versjon.

         

Ansiktsmaling. Dette er veldig populært. Vi maler ulike tema med motiv henta fra floraen og faunaen. Sommerfugler, blomster, edderkopper, ponny, regnbue, slanger, haier, delfiner og mye mer. Vi buker bare maling som er godkjent til ansikts- og kroppsmaling. Og malingen er "foreldrevennlig" og lett å vaske av.

      

Når vi har besøk av skoler og barnehager så kan barna som ønsker det få hilse på rottene våre, Eddy og Charlie. De to guttene er verdens snilleste og er rett og slett supre kjæledyr. Mange missliker rotter pga av halen. Det er synd, for rotter egner seg godt som kjæledyr. Loffen er i blidet på midten. 

       

Hele desember fram til julehelga har vi åpent Julehus. Hver dag har vi 3 ulike aktiviteter der en kan lage noe til jul/julegave , smake noe god julemat og å oppleve noe om jul. Intimkonsert, fortelling, dans. Les mer.

    

De som liker å være kreative kan få lage en slik fugl. Bruker naturmaterialer som treull, bomull, leire og tråd samt fjær fra tiur, røy, rype og gås. Vi har steg for steg modeller så det er lett å lage. Vi hjelper også til om det trengs. Les mer

   
       

Dere som besøker Florafauna- Byakvariet kan fritt bruke bålpanna. Den har vi fått til Julehuset fra Jernia i Florø. Ta med ved eller kull/ tennveske og så er det bare å tenne på.

        

Å snekre båt er alltid morsomt. Her er båtskråg, mast, klosser til styrehus, og spiker/ tråd/ ståltråd til å lage rekkverk, segl. Bare fantasien setter grenser.
      

Når du har snekra en båt så kan du få prøvekjøre den i akvariet. Fiskene er så godt vant med folk og aktivitet at de ikke blior skremt, bare nysgjerrige.

      

Lage fine dusker. Her er ferdigtegna maler til å klippe ut og så er det bare å sette i gang med å lage dusker. Bare spør etter hjelp om du ikke har prøvd det før.      

Lage en dekorasjon av naturmaterialer. Vi har 25 ulike materialer som kongler, pels av rev og hjort, fjær av tiur og røy, steiner, kongler, strå og siv, mose og lav mm. 

    
      

Når det er tørt og fint på uteplassen vår så kan dere få tegne med store, farga gatekritt. Paradis, flotte figurer eller kunst? Det er bare fantiasien som setter grenser. 

      

Bursdagsfest? Vi lager til barneselskap der vi har servering av "blekksprutpølse", pomfri, brus og is. Vi dekker bordene og pynter med ballonger. Det blir barnedisko med lysshow, mating av fisk, ansiktsmaling til bursdagsbarnet, og ballongsverd/ ballongdyr. Så rydder og vasker vi etterpå. Les mer.

      

Vi leier ut lokalet til ulike arrangement og lukka lag. Vi har flere koldtbord- og tapasmenyer. Annet etter avtale. Akvariet og aktivitetene for barn er da tilgjengelige. Møter, konfirmasjoner, blåturer ol. Les mer

      

Miniatyrhus/ dukkehus. De tre øverste etasjene er beskyttet av glassplate. Mens barna kan leke med de fire rommene i nederste etasje. Her er det masse møbler til å innrde med og dukker som kan flytte inn. Les mer

      

Lage bilder med HAMAperler. 

             

Vi har flere informative plansjer/ bilder om ulike tema i naturen. 

        

Kom å hils på finkene våre, Pip og Pia. Her ligger pia på reiret. Finkene har god plass og er veldig vant til at folk kommer helt inntil buret. Pip elsker besøk, da synger han så høgt og fint som han kan.

      

Hagen blir til litt hvert år. Vi har fått et flott hagebord av naturstein fra Landøy Steinindustri/ Brimmen Quarry fra Værlandet. Hagen består av 3 opphøyde, store blomsterbed med stauder, som kommer igjen år etter år. Alltid populært med togbaner og tog. 

    

6 gode puslespill som vi har fått fra Norges Naturvernforbund. To av dem er også en utfording for voksne siden en må kjenne til navn på norske fugler og dyr for å plassere brikkene riktig.

    

Alle barn som kommer på besøk til oss får med seg et ballongdyr hjem. Husk på å minne oss på det. 

    

En fin aktivitet for de yngste å fargelegge fisker og dyr samt å svare på enkle oppgaver om livet i havet. Heftene får vi av Fiskeridirektoratet.

 

Ei fantastisk flott bok med eutentisk fuglesang til mange hundre arter av norske fugler samt gode bilder og tekst.

            

De som ønsker det kan få se på korte filmer om havet og sjømat. Selen Selmer som utforsker sitt nærområde, en film for barn og unge om oppdrett av laks, film om sjømat og en dypvannsfilm for voksne.

      

Ei lita kritt- tavle inne ved akvariet der en kan tegne det en ser i akvariet.

      
Massevis med legoklosser. Vi har tatt bort de minste bitene slik at legoen skal være trygg også for de som er under 3 år.