11.09.12
Litt ymse nytt fra oss.

Tre flotte bukker som skal stoppes ut. Skinna er renskjært og salta og skal garves senere i vinter. 
Vi har fått midler fra Miljøagentene og hjelp fra Bring Logistikk til å fortsette turneen med Biologisk Mangfoldutstillingen nå i høst. Tusen takk! Turen går nå til Vågsøy kommune. Jeg holder nå på å ringe rundt og spørre om skolene kan tenke seg å få besøk. Utstillingen er gratis og blir levert og hentet igjen av Bring. Bare ta kontakt med meg på 91102903 om du er fra Vågsøy og ønsker å få utstillingen til skolen din.
Her er litt mer info om den: UtstillingSå måtte jeg si ha det til den største berggyltehannen. Han hadde vokst seg for stor for akvariet og var blitt litt for voldsom for de andre. Faktisk litt trist å se han forsvinne ut i fjorden igjen. Har hatt han i et år og er blitt glad i han. Men det er litt flaut å innrømme at jeg har blitt glad i en fisk (sikkert en og annen fisker som himler litt med øynene av det :-)) men når fisken i akvariet blir tam så spiser den fra hånden. Og da går den over fra å være middagsmat til å bli et kjæledyr. Han her var helt spesiell. Han holdt det rene haremet i akvariet i vår. Hadde 4 hunner som han kurtiserte etter tur, og gytte flere ganger. Så jeg tror han har hatt det bra det året han var hos oss. 

Så jeg ga han et kyss på snuten og sa takk for at vi fikk låne deg i ett års tid. Så forsvant han og den ene hunnen ned i dypet. 

Vi har 6 berggylte igjen. Blir spennende å se hvilken av hannene som blir sjefen til neste vår. Gytinga begynne mars. Det er bare den ene hannen som får slippe til. De andre hannene må vente i taren til han er ferdig med romansen.Jeg ble overrasket da denne steinen skulle flyttes og jeg så alt som levde under den. Her er det massevis av store rosa sjøpølser og flere andre arter. Jeg tolker det som et godt tegn på at systemet fungerer bra og at det er gode forhold også for filtrerende organismer.


Kreative barn:


Tusen takk til Byggesriet som lar oss få plukke det vi trenger av kapp. Og ikke minst for at vi får låne kappesaga ute på lageret. Og ikke minst takk til Magne som plukker inn alt til oss.
Bursdagsfeiring. I september skal vi ha 5 bursdagsfeiringer her. Artigt. Her er det Sander som skal feire dagen sin med klassekamerater. 
Det er bare å ringe til oss om en ønsker å feire bursdager på Akvariet. Vi tar oss av alt, både mat og gulvvask. 
I sommer fikk vi flere henvendelser om årskort. Så nå er det bare å spørre etter det neste gang du kommer.Blomsterminner fra i Sommer: