Tromsø Museum.

Nå og i en måned fremover vil utstillingen Biologisk Mangfold være stilt ut på Tromsø Museum. Den har nå vært der siden mars og er blitt tatt godt i mot av museet og publikum.

Fiskedeler


 
Les mer fra museets hjemmeside:

Biologisk Mangfold

Fluer, fisk, fjær og frø - alt gjenspeiler naturens mangfold. Kom og se hvordan hver eneste art er tilpassa sitt levevis. I denne utstillinga fins over 500 preparater du kan se - og kanskje ta og føle på.

 

Biologisk Mangfold er ei utstilling og et undervisningsmiddel som er unik i sitt slag. Den er laga slik at objektene tåler å bli tatt på. Her får publikum mulighet til å ta og føle på orm, kranier, klør, pels og fjær samtidig som en blir kjent med insekter, planter, fisker og mye mer fra hav og land. I utstillinga kan du også se en bildeserie av hvordan man stopper ut en fugl. 


Utstillinga er først og fremst laget for barn i 1. - 7. klassetrinn, men også voksne vil glede seg over alt det rare som ligger i kassene. Når museets personale er til stede, åpner vi kassene og lar de besøkende se nærmere på objektene. De er limt til løse brikker, slik at en kan ta opp hver enkelt brikke og studere dyret på nært hold.

 

Museet vil så langt som mulig holde kassene åpne for håndtering av preparatene på søndager. På hverdagene er det mulig å få til håndtering for grupper ved å bestille skoleomvisning, se nedenfor.

Det omfattende konserverings- og prepareringsarbeidet gjør at objektene tåler berøring godt. Utstillinga er laget av konservator/ taxidermist Monicha Landøy som har lang og allsidig erfaring innen preparering av organisk materiale.

Søndagene 22. mars og 26. april kan besøkende barn og voksne kan også delta i aktiviteter i utstillinga: Vi inviterer til å brette morsomme dyrefigurer av papir - en frosk, en gris og ei svane.  En kan også få lage seg sin egen fantasifugl, med de samme materialene som profesjonelle utstoppere bruker.  Å lage en fantasifugl koster kr 35,-. Kjøp materialbillett i billettskranken i 1. etasje.


Tromsø Museum inviterer alle skolene til å besøke utstillinga og lære seg mer om mangfoldet i naturen. Museumslærer Karin S. Johannesen er klar til å ta imot skoleklasser på besøk - og som alltid er skolebesøk gratis på museet. Ring 77 64 50 55 for å bestille omvisning.

 
Ansvarlig for siden:
 
Nylund, Per Helge
Sist endret: Tirsdag 10.03.09 18:01

Museets webside