Laks.

Nå er to lakser på henholdsvis 12 kg og 14 kg ferdige. De er laget av Espen og Per Lynne. Takk for godt samarbeid og fint utført arbeid. Fiskerne kommer fra Florø og Bergen.

Utstoppet laks fra Gloppenelva
 Laks på 14,2 kg

Les mer i Firdaposten.

Referat fra Bergenavisen om storlaksen på 14,2kg:

Leif Jæger med rekordstor laks

Leif Lahrs Jæger forteller til BA at han egentlig var i elven for å drive skumringsfiske etter sjøørret. Utstyret var altfor lett til laksefiske, en lett enhånds stang og tørn på 0,20, men det tok ikke storlaksen seg nær av.

- Jeg kjente tyngden og trodde at det var en ålreit sjøørret. Den ruste ut flere ganger. Jeg fulgte den nedover og dro oppover gang på gang. Det tok hele en time og tre kvarter før den var tom for krefter. Da var det gjort, sier Leif Kahrs Jæger til BA.

Dette er den største laksen i Jægers karriere som sportfisker. Nummer to var 11,6 kilo, så er han nede på titallet og så videre nedover.

 

 

 

 

 

 

Laks fra Gloppenelva på 14,2 kg
.
Laks på 14,2 kg fra Gloppenelva
.

Laksefiske i Gloppenelva

 Laksen på bildene ble fisket i Gloppenelva på Sandane. Her er en link til Gloppen Hotell sin webside.

"Det lygast, skrytast, overdrivast og argumenterast. Stemninga er høg i Peisestova på Gloppen Hotell. Første økt i elva er over og nå diskuterast dagens fangst - og ikkje minst fangsten som glapp. Sportsfiskarane er samla til 4-retters middag, slik ivrige fiskarar har gjort det i godt over hundre år før dei igjen"