Sommerfugler i utstilling om biologisk mangfoldTromsø Museum - Universitetsmuseet

Museumslærer Karin Strand Johannessen:

"Min oppfatning er at utstillinga ble svært godt mottatt, både av elever og lærere. Ungene har vært veldig ivrige, og de likte spesielt godt at alt kunne håndteres. De har klart å holde konsentrasjonen oppe over lang tid, og de syns at det var mye spennende å se og ta på. Det første flere av elevene sa da de kom inn i rommet var "Kult!!", og "Er det virkelig ekte?"

Lærerne har jevnt over vært veldig begeistret, og uttalt at utstillinga var utenom det vanlige, spennende, interessant og at det var flott at elevene fikk ta på objektene. Jeg vet at noen av lærerne anbefalte andre lærere på skolen å se utstillinga med klassen sin, og fra en skole kom alle 1. - 4. klassene!

Totalt har 11 klasser/grupper fått organisert undervisning i utstillinga.

I tillegg er det delt ut oppgaver til en del klasser som har kommet uten å bestille undervisning.

Vi har benyttet oss av oppgavene som fulgte med utstillinga, men til de yngste barna har vi plukket bort en del av oppgavene så de ikke skulle være for omfattende og vanskelige.

Selv syns jeg at det har vært kjempeartig å undervise i denne utstillinga. Det spesielle er jo at alt kan håndteres, og da blir jo ungene ivrige! Det har kommet mange gode spørsmål (og fortellinger om egne opplevelser) fra elevene, og vi har hatt felles samtaler underveis og på slutten av undervisninga om alt det de lurer på. Jeg tror at alle elevene (og lærerne?) har funnet noe som begeistret og noe å undre seg over i utstillinga."