Jerv.

Jerven er et morsomt dyr å jobbe med. En mellomting mellom en bjørn og en mår. Kunden hadde bestilt at jerven skulle frese og se til siden.


.

Jeg brukte en form av en jerv som gikk fremover, ikke freste og med blikket fremover. I tillegg var forma litt for stor til denne jerven. For at jerven skulle se til siden måtte forma deles opp i 10 deler. Når et dyr ser til siden vrir det hele ryggsøyla og ikke bare hodet. Derfor skar jeg ut 8 skiver som alle var skåret på skrått og tilpasset den vridningen jeg ville ha i ryggen. Samtidig ble lengda på ryggen korta litt inn. Så ble hele forma raspet tynnere og tilpasset skinnet. Hodet og kjevepartiet ble så skåret ut og tilpasset til tennene.
.


.

Pinnsvin.

Alle små dyr og fugler monteres på sokkel dersom de ikke flyr eller klatrer på vegg. En tradisjonell montering av et pinnsvin er å sette det på ei rot eller en enkel kunstig stein. Det er fryktelig kjedelig og enkelt. Dette er mye penere og mer forseggjort. Jeg bruker mye tid på å lage fine baser/ sokkler. Det er veldig morsomt å jobbe med sokkelen. Liksom prikken over i-en. Eller under i-en i dette tilfellet :-)
.

.
Havella er fin når den lages flygende. Legg merke til de lange fjærene på stjerten. I dette tilfellet er det finest med ei rot og ikke sokkel eller ramme. Skulle jeg ha laget en ramme rundt ville den ha blitt svært stor.  Så for flygende fugler og klatrende dyr som eks mår er det finest å montere de på ei fin rot/ grein og henge det rett på veggen. For fisk så er det finest å ikke ha noe bak men bare henge fisken direkte på veggen. Men her er det litt smak og behag. Jeg lager til det som kunden ønsker.
.

.

Når et dyr kommer inn til preparering blir det nøye merket og journalført.  Denne oteren er fredet. En søknad er sendt til Direktoratet for Naturforvaltning får å få løyve til å stoppe den ut.
.


.

I sommer er det kommet inn bra med dyr og fugler til utstopping. Det har også ringt mange som vil komme innom med dyr etter ferien. Slik er det ofte. Før ferien så har mange en opprydding i fryserne sine. Da dukker det gjerne opp andre ting enn biff og steik. Da er det kjekt at folk ringer til meg. Heldigvis merker jeg ikke mye til finanskrisa.
.

Rugde og røyskatt.


.

Rødrev.  Denne var helt tam. Det var ikke noe kjekt for kunden å måtte avlive reven. Men den begynte å angripe husdyrene på gården så bonden såg seg nødd til å gjøre noe. Ved å levere han til meg så får de et minne.

 


.

Enda en rev er kommet inn til utstopping, sammen med to mårer.


.

Arbeid med Canadagås.
.