Kystmatfestival
Florafauna ble innvitert til å lage til aktivitet på Kystmatfestivalen i Florø. Jeg skulle lage til akvarier og aktiviteter med levende havmat. Det var et spennende oppdrag. Akvariene sto nede på Torget i Florø. Det var ett basseng med fisk, dyr og alger fra grunt vann og ett basseng med dypvannsdyr og fisk.

 

 

 

I akvariet hadde vi norsk og amerikansk hummer, torsk, sei, lyr, ål, krabber og mye annet. Akvariene ble satt opp på torsdag kveld og tatt ned igjen på søndag kveld. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi måtte søke mattilsynet om løyve for å holde levende dyr i utstilling. Vi vikk nødvendig løyve med retningslinjer i forhold til vannkvalitet og dyretrivsel.

Spennende å se en kongekrabbe på nært hold

 

Den største utfordingen var det å holde kongekrabber i akvariet. Det er en dypvannsart som trives best med temperaturer rundt 4 grader. Under kystmatfestivalen var det veldig varmt i Florø. Vi var så heldige å få hjelp fra Slakteriet. De kjørte store kar med nedkjølt sjøvann ned på torget til krabbene og om natta fikk krabbene bo i kjølerommet der de holdt 4 grader. På søndag ble de auksjonert bort.

På lørdagen kom en lokal rektråler med litt av dagens fangst. Der var det svømmekrabber, kreps, flyndre, småhai og tre små blekksprut.

Akvarium med kongekrabbe, kreps, svømmekrabbe

 

 

I tillegg til akvariene hadde vi ein diger breiflabb og ein stor steinbit som barn kunne få studere på nært hold. Vi hadde også oppgaver. Ett for barn og voksne. Steinvik fiskefarm hadde gitt oss en sjøaure som ble belønning for vinner av oppgavene for voksne. Jeg fikk mange besvarelser å se gjennom for å utnevne en vinner.