Tilbakemeldinger



Bjørn Sivertsen. Høgskulen i Sogndal, Bjørn Sivertsen.

Hovedansvarlig for studiesamlingene i zoologi:

"Høgskulen i Sogn og Fjordane har hatt undervisning i zoologi i mer enn 30 år. I løpet av denne tida har vi benyttet oss av forskjellige preparanter/taxidermister for å bygge opp en studiesamling av norske dyr.

Da vi i 2006 flyttet inn i nye lokaler på Fosshaugane Campus, ble det aktuelt med publikumsutstillinger av bl.a. fugler og pattedyr. Da var kun det beste godt nok, og vi kontaktet Monicha Landøy. Hun har siden da levert diverse fugler og pattedyr (ca. 20 stk.) til denne utstillingen, og arbeidet er glimrende utført. Pels/fjærdrakt er i utmerket stand, og dyra ser naturlige ut, enten det er en spurvehauk i flukt eller en oter som sitter og slapper av.

Monicha Landøy er den desidert beste taxidermist vi har brukt."


Bjarne Solvang.

Da jeg kontaktet Bjarne Solvang for å høre hvordan det sto til med en helmontert hjort vi lagde for noen år siden, fikk jeg denne hyggelige tilbakemeldingen:

"Hjorten er i fin form. Den går rundt i butikken på Toyota Nordfjord i Deknepollen. Det er mange som beundrer han kvar dag og spør, kven er det som har stoppet den ut. Ditt navn er blitt opplyst mange ganger her. Den er like fin i dag som då den ankom oss så du har utført eit kjempearbeid. Den har vore fleire ganger på villmarksmesse både på Alexandra i Loen, i Førde og på Nordfjordeid. Og på utallige viltaftener. Vi kan gi dei beste anbefalinger til alle som vil ha utført kvalitet."

 












Steinar Øvrebø:
 

"Bjørnane er på plass i Jølster og ei fantastisk reise er avslutta. Eg valgde Monicha til å utføre det krevjande arbeidet med utstopping og montasje av ein dyreart som sjeldan er på våre kantar. Det har ho meistra like frammifrå som dei to hjortane som dei har selskap med her. Til andre jaktfrelste vil eg seie; stol på Monicha, ho skuffa aldri"