Tilbakemeldinger

Odd Johannesen i HavdyrkerneOdd Johannesen.
Daglig leder Havdyrkerne:      

Logo Havdyrkerne
"Det ble i 2005 etablert et saltvannsakvarium ved inngangen til Flora Næringshage, Trolleskjæret. Etter kort tid ble dette et aktivum for stedet. Det var et trivelig og spennende møte med akvariet hver morgen når vi kom til jobb. Årsaken til dette var at akvariet viste en liten biotop der alle kunne kjenne seg igjen, spesielt de av oss som har "vokst opp i fjæra". Her fant vi kjente arter, enten det var fisk, muslinger, krepsdyr eller tang og tare. I tillegg vil det for mange også være ukjente arter som tangkvabbe, leppefisk, levende reker og kanskje får man øye på små hoppekreps om årstiden er rett om man ser godt etter. Noen er nyssgjerrige og lett å få øye på, mens andre må en lete etter. Dette er noe av spenninga med et slikt akvarium.

Det bør også nevnes her at akvariet trakk til seg spesiell oppmerksomhet da statsråd Erna Solberg satte ut en liten torsk, selvsagt oppkalt etter henne, som tegn på at Flora Næringshagen ble åpnet i april 2005.

Jeg tror samtlige besøkende stoppet opp ved akvariet før de gikk til sine avtalte møter, og jeg la også merke til at barnehager i Florø brukte akvariet i forbindelse med sine små utflukter i nærområdet."
...................................................................................................................................