Øye til hjort. Et blankt blikk gir liv til dyret.Vedlikehold og restaurering

For å kunne glede deg over det preparerte dyret i mang år fremover må du tenke litt på vedlikeholdet. Det er ikke mye som må gjøres. Det viktigste er å fjerne støv fra fjær og pels. På en fugl bruker du en støvkost eller en litt stiv fjær som du børster av støvet med. Dyr kan du også støvsuge forsiktig eller bruke trykkluft. Bruk i så fall trykkluft som er tørr.

For å få øynene blanke igjen ta en lett fuktet q-tips og tørk forsiktig.

For å få pelsen blank på hjortedyr kan du bruke White Sprite. Ta dyret med ut og tørk over pelsen med en lett fuktet klut. La dyret stå ute til gassen har fordampet. Pelsen vil da være blank. For å få frem igjen vitaliteten i geviret kan du tørke over det med hov-olje en gang i året. Oljen vil først gjøre geviret blankt men etter noen timer trekker oljen inn og gir en fin, fersk farge på geviret.

Det er en god investering å levere inn preparatet til oss for oppfriskning og lett vedlikehold. Vi kan da foreta en fullstendig rens av støv og skitt samt reparere små eller store skader. Les mer her. Vi får ofte henvendelser om at katter, hunder eller barn som har vært litt for hardhente med det utstoppa dyret.

Restaurering av gepard, rev og hjortegevir. 

Mange har gamle, verdifulle preparat som er skitne og støvete. Prepareringen er ofte mindre bra og med lite eller dårlig detaljarbeid som maling av neser på dyr og bein på fugler. Underlaget er gjerne bare en fjøl eller noe annet litt kjedelig. Her kan vi gjøre mye for å gi trofeet et løft.

Skadet og missfarget ørnefot

Gammel ørn

FØR

Restaurert ørnefot

Restaurert ørnehode

ETTER

I enkelte tilfeller er det interessant for eier av et gammelt trofé å få det stoppet ut på nytt. Vi kan da bidra med en total restaurering etter dagens krav.