Spennende å kunne ta og føle på alt mulig rartVandreutstilling
Biologisk Mangfold

Dette er en utstilling/ undervisningsmiddel som er unik i sitt slag. Den er laget slik at objektene i utstillingen tåler å bli tatt på. De som får oppleve den får mulighet til å ta og føle på orm, kranier, klør, pels, fjær og mye annet samtidig som en blir kjent med og lærer om insekter, planter, fisker og mye mer fra hav og land.
Den er laget for elever i 1 - 10 klasse samt Vg1, men også voksne og små barn vil glede seg over objekter, bilder og tekst av alt det rare som ligger i kassene. Se brukermanual eller kortversjonen.

Bildegalleri.

 

Takk til Per Vidar Nybø og Nybøband for bruk av musikk til filmen.

 Vandreutstillingen egner seg svært godt på museer og i skolen.

Kassen med insekter, krypdyr og ferskvannsfiskLast ned Brukermanual  
 Kortversjon  
Last ned oppgaver med facit
Det omfattende konserverings- og prepareringsarbeidet som er utført på objektene gjør at utstillingen tåler berøring godt. Utstillingen er laget av konservator/ taxidermist Monicha Landøy som har lang og allsidig erfaring innen konservering av organisk materiale samt preparering og utstilling av dyr.

 
Omtale i media:  •
Firdaposten   NRK
Bergens Tidene   • Skjolden skule  Bryggja skule   Firdaposten 

Utstillingen består av syv kasser fordelt etter innhold. Hver kasse er 100cm x 63cm x 14cm og har glasslokk. Glasslokket tas av når utstillingen brukes.
Objektene er limt til løse brikker slik at en kan ta opp hver enkelt brikke og studere dyret på nærthold. Hver brikke er nummerert på baksiden. Omrisset av brikken er tegnet inn i kassen og nummerert slik at det er lett å finne riktig plassering i kassen.

Helgeland Museum.
Besøk på Tromsø Museum

 

Storfuglbrikken. Hodet av tiur og røy samt egg, skjelett og magesekkBaksiden av ei brikke. Nummeret viser hvor i kassen den skal liggePlantekassen. Omrisset av brikken og nummeret er tegnet inn i bunnen på kassen 

Skoler/ museer som ønsker det kan også få med den praktiske delen av utstillinga. Les mer om "Min fantasifugl", Lysbildene og oppgavene i brukermanualen