Om Flora Fauna

Monicha Landøy heter jeg.

Jeg jobber som naturveiledere og med å lage en kreativ, visuell og interaktiv formidling av biologisk mangfold gjennom naturkassene jeg skaper. Jeg er den eneste i Norge som lager naturkasser som viser forskjellige typer artsmangfold på denne måten.

Det er lettere å få utstillingene ut til publikum enn å flytte publikum inn i et utstillingslokale.

Monicha • www.florafauna.no

Fagbrev med offentlig autorisasjon.

Jeg har fagbrev med offentlig autorisasjon til å jobbe med freda / trua dyrearter. Dette skjer etter godkjenning av Miljødirektoratet. Som godkjent preparant kan jeg søke om eiendomsrett på vegne av kunden til fallvilt av registreringspliktige og trua viltarter, og registrere det i Fallviltdatabasen. (Dette for å kunne bruke objekt fra de i naturkassene.) Eierbeviset skal følge eksemplaret (naturkassen) ved eventuelt eierskifte.  (Viltforskriften)

Studier og samarbeid

Jeg er utdannet taksidermist (preparering, konservering og montering av dyr) og har blant annet jobbet på Hallingdal Natur- og miljøsenter i flere år.

Deler av utdanninga mi har jeg tatt ved Universitetet i Agder ved Agder Naturmuseum og Botanisk hage og på Naturhistorisk museum ved universitetet i Oslo.

Etter å ha studert biologi og organisk kjemi ved universitet i Bergen, og tatt fagprøve som taksidermist etablerte jeg FloraFauna i Florø 1994. De første årene var det basert på tradisjonelt taksidermistarbeid. De senere år i samarbeid med Attraksjon Norge og Naturexpo som har oppdrag med store installasjoner i Norge og på Svalbard.

I arbeidet med naturkassene samarbeider jeg med et stort nettverk av fagfolk og forskere på ulike deler av vårt fantastiske mangfold av arter og biotoper.

Byakvariet

I 2011 etablerte jeg Byakvariet i Florø, et visningssenter og en utstilling om biologisk mangfold. Her har vi mange aktiviteter for familien, knyttet til flora og fauna. Sammen med marinbiolog og akvarist Finn Christian Foldrup utviklet FloraFauna en akvarieteknologi som gjør det mulig å ha et stort antall arter dyr og alger i naturtro akvarier over lang tid. Vi leverte saltvannsakvarium til flere private maritime barnehager rundt om i landet.

Newton-rom

2017 åpnet jeg et Newton-rom i Florø i tett samarbeid med Kinn kommune og First Skandinavia. Her tilbyr vi praktisk undervisning i matematikk, naturfag og teknologi til skoler og barnehager.

Biomangfoldsutstilling og naturformidling

De siste årene har jeg jobbet mye med Biomangfoldutstillingen, en vandreutstilling om biologisk mangfold som turnerte rundt på skoler og museer i mange kommuner.  Jeg har også jobbet med naturformidling i form av mange spennende oppdrag over hele landet med preparering og presentasjon av små og store fugler og dyr.

Jeg har alltid vært opptatt av å skape og utfolde meg kreativt og visuellt. Ved siden av å drifte FloraFauna arrangerer jeg kunstutstillinger med egne verk.

Jeg har et livslangt engasjement for naturen og vil verne om den. Til dags dato har det blitt 30 år med formidling av det biologiske mangfoldet i Norge. Dette er min måte å gjøre en forskjell.

Byakvariet

2011 etablerte jeg Byakvariet i Florø, et visningssenter og en utstilling om biologisk mangfold med mange aktiviteter for familien, knyttet til flora og fauna. Sammen med marinbiolog og akvarist Finn Christian Foldrup utviklet FloraFauna en akvarieteknologi som gjør det mulig å ha et stort antall arter dyr og alger i naturtro akvarier over lang tid. Vi leverte saltvannsakvarium til flere private maritime barnehager rundt om i landet.

Newton-rom

2017 åpnet jeg et Newton-rom i Florø i tett samarbeid med Kinn kommune og First Skandinavia. Her tilbyr vi praktisk undervisning i matematikk, naturfag og teknologi til skoler og barnehager.

Biomangfoldsutstilling og naturformidling

De siste årene har jeg jobbet mye med Biomangfoldutstillingen, en vandreutstilling om biologisk mangfold som turnerte rundt på skoler og museer i mange kommuner.  Jeg har også jobbet med naturformidling i form av mange spennende oppdrag over hele landet med preparering og presentasjon av små og store fugler og dyr.

Jeg har alltid vært opptatt av å skape og utfolde meg kreativt og visuellt. Ved siden av å drifte FloraFauna arrangerer jeg kunstutstillinger med egne verk.

Jeg har et livslangt engasjement for naturen og vil verne om den. Til dags dato har det blitt 30 år med formidling av det biologiske mangfoldet i Norge. Dette er min måte å gjøre en forskjell.

Monicha • www.florafauna.no